fredag 26. februar 2010

DnB NOR-sjef: Aktiv forvaltning er gøy!

Denne bloggen forsøker å være relativt seriøs med tanke på format og innhold. Av og til leser man imidlertid ting som er så latterlig at det blir vanskelig å selv være seriøs.

Sist ut nå er investeringsdirektør Torkil Varran i DnB NOR Kapitalforvaltning som i siste utgave av bladet Kapital har skrevet om aktiv og passiv forvaltning. Artikkelen, som kan leses her, konkluderer med et interessant argument for aktiv forvaltning:
"Livet som forvalter er morsommere som aktiv."
Torkil Varran forklarer imidlertid ikke hvorfor han synes det er så mye morsommere å drive med aktiv forvaltning enn passiv indeksforvaltning. For denne bloggens lesere har jeg derfor bedrevet litt gravejournalistikk og funnet ut hva det er som gjør at Varran synes det er så innmari artig å drive med aktiv forvaltning. Forklaring finner dere her.

Moralen er den samme som med teppeselgere i Tyrkia: hvis butikkeieren smiler storfornøyd og inviterer deg tilbake når du er på vei ut av butikken med et teppe under armen - da kan du være ganske sikker på at du har betalt for mye. Med andre ord: Styr unne Varrans og DnB NORs dyre fond.

1 kommentar:

Anonym sa...

Dette er en gjennomgående trend i hele DnB NOR konsernet, Alltid sist med å regulere renten (NED vel å merke), høyeste gebyrer og alltid nederst på listen over beste banker! At folk fnner seg i det, er for meg et mysterium...